صاحبان کسبوکارهای کوچک و بزرگ به روشهای مختلف بازاریابی میکنند. اگر بهعنوان یک شرکت و یا شخص، قصد فروش جنسی را دارید یا میخواهید خدمات خاصی ارائه دهید، باید مخاطبان یا مشتریان خود را جذب کنید. بهترین روش، بازاریابی ویدیویی است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، بازاریابی ویدیویی یا همان ویدیو مارکتینگ طرفداران زیادی پیدا کرده است. این موضوع به این دلیل است که تقریبا اکثر مردم جهان به موبایل یا کامپیوتر و البته دنیای اینترنت دسترسی دارند. همچنین جذابیت دنیای مجازی باعث شده تا وقت زیادی را در آن صرف کنند. در این راستا، امروزه صاحبان کسبوکارها با استفاده از ویدیوهای جذاب و کوتاه به راحتی اعتماد مخاطبان خود را جلب میکنند. اگر میخواهید بیشتر در مورد بازاریابی ویدیویی بدانید تا پایان با ما همراه باشید.
بازاریابی ویدیویی چیست؟
بازاریابی ویدیویی امروزه یکی از پرکاربردترین انواع بازاریابی محسوب میشود. همانطور که از نام آن پیداست، بازاریابی ویدیویی بهنوعی از بازاریابی گفته میشود که در آن ویدیوها ابزارهای تبلیغاتی هستند. امروزه بسیاری از بازاریابهای موفق تمام تلاش خود را میکنند تا یک ویدیو کوتاه و تاثیرگذار در مورد محصول یا برند خود بسازند. ویدیویی موفق است که بتواند در ذهن مخاطب برای مدت طولانی بماند. همه ما تقریبا حداقل یک ویدیوی تبلیغاتی را از گذشته تاکنون ناخودآگاه به خاطر میآوریم. این موضوع نشان میدهد که چه مقدار ویدیو مارکتینگ آن برند موفق بوده است.
ویدیوهای مورداستفاده در روند ویدیو مارکتینک اصولا شامل ویدیوهای زیر هستند:
- میتواند برند خاصی را معرفی کند.
- میتواند آموزش نحوه استفاده از یک محصول باشد.
- آموزش تعمیر یک محصول باشد.
- میتواند مربوط به معرفی یک محصول به منظور فروش بیشتر باشد.
- میتواند یک گروه کاری به منظور انجام دادن کارها را معرفی کند.
ویدیو مارکتنیگ و جلب اعتماد مشتریان در کسب و کار
بازاریابی ویدیویی یا همان ویدیو مارکتینگ قواعد خاص خود را دارد. اگر میخواهید در این کار موفق شوید، باید دانش کافی در این زمینه پیدا کنید. هدف نهایی تمام کسبوکارها در حقیقت رسیدن به درآمد و فروش بیشتر است. برای این کار ابتدا شما نیاز دارید تا مخاطبان خود را جذب کنید.
مخاطب و یا همان مشتریها باید به شما اعتماد داشته باشند. با توجه به تحقیقات گستردهای که در زمینه تبلیغات در جهان صورت گرفته، مردم امروزه تمایلی به خواندن متن ندارند و بیشتر مایل هستند تا ببینند و بشنوند. بنابراین موفقیت یک کسبوکار درگرو موفقیت در تولید یک ویدیو جذاب و تاثیر گذار است که در پس تولید ویدیویی استاندارد میتواند اعتماد مخاطب و مشتری را جذب کرد و شاهد موفقیتهایی نیز در این زمینه بود. همچنین در سالهای اخیر ثابت شده است که تاثیر ویدیوها در نتایج سئو بسیار شگفتانگیز است. به همین دلیل است که کسب و کارهایی که به این روش بازاریابی و انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی روی میآورند، میتوانند امیدوار باشند که به خوبی نیز دیده شوند.
استراتژی بازاریابی ویدیویی
در دنیای استراتژی محتوای رسانه اجتماعی، ویدیوها نقش اساسی دارند. تاثیر آنها در ایجاد ارتباط بین برندها و مخاطبان هدف را نمیتوان دستکم گرفت. ما در اینجا سعی کردهایم تا برخی از این استراتژیهای بازاریابی ویدیویی را نام ببریم.
- بازاریابی محصول: این قسمت در مورد ترویج کردن یا همان پروموتینگ و فروش محصول و همچنین خدمات به مخاطبان از طریق ارتباط مستقیم است.
- بازاریابی محتوا: بازاریابی محتوا استراتژیک و موشکافانهتر است. اهداف بازاریابی محتوا در زمینه تولید محتوایی کارآمد عبارت است از: ایجاد اعتماد مشتری، ایجاد رابطه بادوام با مشتری و کمک برای بهبود برقراری ارتباط با برند موردنظر. در کلامی سادهتر، هدف بازاریابی محتوا، جذب افراد از طریق ارائه محتوای درگیر کننده و کارآمد بهطور مستمر است.
نقش ویدیو در بازاریابی رسانه اجتماعی
ویدیو بهترین وسیله برای رسیدن به اهداف بازاریابی محصول و بازاریابی محتوا در دنیای رسانه اجتماعی به شمار میرود. دلیل این موضوع این است که ویدیوها سرگرمکننده، در دسترس و قابلدرک هستند. ما در اینجا به برخی از مهمترین نقشهای ویدیو در بازاریابی رسانه اجتماعی اشارهکردهایم.
- ویدیو در ذهن مخاطبان ثبت میشود: جالب است بدانید که مخاطبان به طرز چشمگیری آن را به خوبی به یاد میآورند. به گفته فوریز، بینندگان 95 درصد از یک ویدیو را میتوانند به خاطر بیاورند اما اگر همان مطلب را به شکل متن بخوانند تنها 10 درصد از آن را به یاد خواهند آورد.
- تحریک احساس صمیمیت و اعتماد: ویدیو باعث القای احساس صمیمیت و اعتماد میشود. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا همواره خریداران آنلاین در وهله اول بیاعتماد هستند. در مورد ایجاد ارتباط با افرادی که کمک خواهند کرد تا محتوای شما طرفدار پیدا کند، هیچ وسیله بهتری از ویدیو وجود ندارد. مدلهای شخصیتهای معروف یوتیوب بر اساس همین مفهوم ساختهشدهاند.
- درگیر کردن احساسات مخاطبان: به خاطر داشته باشید که مردم همواره ویدیویی را به اشتراک میگذارند که احساساتشان را درگیر کند. ویدیویی که تنها حول محور بیان واقعیتها میچرخد برای مخاطب جذابیتی ندارد. طبق تحقیقات وبسایت (WYZOWL.COM) تقریبا 76 درصد مردم اذعان کردهاند که بیشتر تمایل به اشتراکگذاری ویدیوی برندی را دارند که ضمن سرگرمکننده بودن، احساسات را درگیر کند. درنتیجه اگر به دنبال به اشتراک گذاشته شدن در رسانههای اجتماعی هستید، روایت داستانی احساسی، برگ برنده شما خواهد بود.
- ویدیو در انتقال اطلاعات قدرتمند است: قطعا همه ویدیوهای احساسی در تمام موارد پاسخگو نیستند. شما در برخی از موارد نیاز دارید تا به اطلاعات بااهمیت تکیه کنید. به گفته همان وبسایت تقریبا 96 درصد مصرفکنندگان مدرن ترجیح میدهند ویدیوی کاملی از اطلاعات مهم یک محصول ببینند.
- تاثیرکذاری بیشتر: دقت کنید که ویدیوتان در توانایی مشتری در فهم اینکه چه محصولی را خریداری میکند و البته در تصمیمش برای خرید محصول نقش اساسی دارد. به گفته وبسایت (Brightcove.com) حدود 74 درصد مصرفکنندگان اذعان داشتند که تماشای ویدیو در رسانه اجتماعی بر روی روش خرید آنها به صورت آنلاین تاثیر گذاشته است.
- بهتر دیده شدن: علاوه بر گرایش به تعامل ویدیویی از منظر مخاطبین، توجه به روی دیگر سکه، یعنی توجه به بخش بیزینسی این موضوع نیز اهمیت دارد. به گفته وبسایت (hubspot.com) تقریبا 94 درصد بازاریابان ویدیویی گفتهاند که ویدیو به مشتریان در فهم بهتر محصول یا خدماتشان کمک کرده است. همچنین 84 درصد از بازاریابان بیان کردهاند که ویدیو در افزایش وب ترافیک، موثر بوده است. آنها گفتهاند که ویدیو به شکل چشمگیری به بازگشت سرمایه کمک میکند.
برای موفقیت در بازاریابی ویدیویی چه کنیم؟
اگر به عنوان یک کسبوکار کوچک تازه شروع به کار کردید و تجربهای در زمینه بازاریابی ندارید، بهتر است کمی صبور باشید. منظور از صبور بودن این است که ابتدا تلاش کنید تا دانش خود را بالا ببرید. آگاهی نداشتن نسبت به بازار رقابت در تبلیغات نهتنها بازاریابیتان را بیاثر میکند بلکه ممکن است به کسبوکارتان آسیب برساند. برخی از مهمترین نکاتی که باید در این مورد رعایت کنید عبارت است از:
- ابتداییترین کار در این مورد بالا بردن شناخت از بازار هدف است.
- سپس باید رقبای خود را از تمام جهات ارزیابی کنید.
- در مورد برند سازی و افزایش اعتبار خود برنامهریزی داشته باشید.
- در مورد شبکههای اجتماعی که میتوانید ویدیو خود را در آن قرار دهید تحقیق کنید. شبکههایی مانند: یوتیوب، آپارات، اینستاگرام و غیره.
- تعیین استراتژی درست بازاریابی ویدیویی برای گسترش یک کسبوکار یا افزایش فروش یک محصول، شناخت بازار هدف و جمعآوری اطلاعات مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- شما میتوانید به عنوان یک شرکت، کار ساخت ویدیو را به افراد متخصص آن بسپارید.
چگونه یک ویدیوی مناسب بسازیم؟
یکی از مهمترین موارد در ویدیو مارکتینگ یا همان بازاریابی ویدیویی ساخت یک ویدیوی کوتاه اما تاثیرگذار است. هرچقدر ویدیو حرفهایتر و با علم و آگاهی بیشتر ساخته شود، تاثیر بسیار زیادتری در ذهن مخاطبان هدف خواهد داشت. اما چگونه میتوانیم یک ویدیوی خوب بسازیم؟ هنگام ساخت ویدیو برای بازاریابی ویدیویی خوب است که به موارد زیر دقت زیادی کنید:
- کیفیت مناسب: منظور از مناسب بودن کیفیت همان بالا بودن کیفیت صدا و تصویر است. هرچقدر کیفیت ویدیوی شما بالاتر باشد تاثیر گذاری بیشتری در ذهن مخاطب خواهد داشت.
- خلاقانه بودن: هرگز کپی بودن در ذهن مخاطبان پذیرفتهشده نیست. بنابراین بهتر است تا برای تولید محتوایتان وقت گذاشته و با خلاقیت یک ویدیوی جذاب بسازید.
- کوتاه بودن ویدیو: به این موضوع دقت کنید که ویدیوهای طولانی از حوصله مخاطب به دور هستند. هرچقدر ویدیو مختصر و مفیدتر باشد، بیشتر در ذهن مخاطب میماند.
- استفاده از لوگو: صاحب هر کسبوکاری که هستید، سعی کنید یک لوگو برای خود داشته باشید. خوب است برای جلوگیری از کپی شدن ویدیوتان و همچنین برای شناختهتر شدن لوگو، حتما لوگوی خود را در تمام ویدیوها قرار دهید.
- عنوان مناسب: انتخاب عنوان مناسب که مرتبط با ویدیوتان باشد، در دیده شدن ویدیو کمک زیادی میکند.
معیارهای ارزیابی بازاریابی ویدیویی
یکی از مهمترین کارهایی که در روند بازاریابی ویدیویی حتما باید بهطور مداوم چک شود، ارزیابی روند کار است. برای ارزیابی بازاریابی ویدیویی معیارهای مشخصی وجود دارد. ما در اینجا به برخی از این معیارها اشارهکردهایم.
- تعداد بازدیدها: منظور از تعداد بازدیدها همان تعداد دفعاتی ست که افراد به ویدیوی شما دسترسی پیداکردهاند. دقت کنید که پلتفرمهای مختلف چگونه تعداد بازدیدها را حساب میکنند.
- تعداد اشتراکگذاری ویدیو: منظور از میزان اشتراکگذاری این است که افراد مختلف ویدیوی شما را برای دیگران بفرستند.
- تعداد کلیک: نرخ کلیک (CTR)، تعداد دفعات کلیک روی دعوت به تماشای ویدیو یا CTA تقسیم بر تعداد دفعات تماشای آن است.
- میزان تقاضا: شما بدون در دست داشتن هرگونه امکاناتی میتوانید با در نظر گرفتن افرادی که پس از دیدن ویدیو به شما تقاضا میدهند، میزان موفقیت ویدیو را بررسی کنید.
معایب بازاریابی ویدیویی
تا اینجای کار از مزایای بازاریابی ویدیویی گفتیم. البته همچنان متخصصان بازاریابی جهان معتقدند که بهترین نوع بازاریابی اکنون بازاریابی ویدیویی محسوب میشود. اما بد نیست بدانید که در این راه مشکلاتی نیز وجود دارد. برخی از معایب ویدیو مارکتینگ عبارت است از:
- هزینه بالا: برای ساخت یک ویدیو حرفهای شما نیاز به صرف هزینه بیشتری نسبت به تولید محتوای متنی دارید. در حقیقت شما برای اینکه یک ویدیوی باکیفیت بسازید نیازمند یادگیری نرمافزارهای مختلف هستید.
- زمانبر بودن: تولید محتوای نوشتاری اگرچه نیاز به فکر دارد اما در مقایسه با تولید محتوای ویدیویی بسیار کمتر وقتگیر است.
- مشکلات زیرساختی اینترنتی در مورد ویدیوها: یکی از مشکلاتی که مربوط به ضعف اینترنت در بسیاری از مناطق میشود، سخت بودن آپلود کردن یک ویدیو و همچنین باز شدن ویدیو برای مخاطب است و البته ناگفته نماند که چه آپلود ویدیو و چه تماشای ویدیوها حجم اینترنت بیشتری را مصرف میکند.
سخن پایانی
همواره صاحبان کسبوکارها در طول تاریخ نیازمند داشتن یک بازاریابی موثر بودهاند. اگر در امر بازاریابی موفق نباشید، حتما در یکزمان کوتاه شکست خواهید خورد. امروزه افزایش استفاده از گوشی و کامپیوتر و البته دسترسی گسترده به اینترنت باعث شده تا بازاریابی ویدیویی به عنوان بهترین نوع بازاریابی شناخته شود. به عنوان صاحب یک کسبوکار قبل از شروع فعالیت در زمینه ویدیو مارکتینگ بهتر است تا دانش خود را در این زمینه گسترش دهید. استفاده از ویدیوها در ویدیو مارکتینگ باعث جلب اعتماد مخاطب میشود. مخاطبان احساس نزدیکی و صمیمیت بیشتری با شما خواهند کرد. درنتیجه این موضوع باعث افزایش مشتریان شما و افزایش سودآوری خواهد شد.